ЕРГО БЕЛО

Рејон: Три Мораве / Виногорје: Јагодина / Локалитет: Лозовик

Подлога: Кобер 5бб
Узгојни облик: Гијов једногуби
Број биљака по хектару: 5208
Принос по чокоту: 1.5 kg

Chardonnay (70%)

Епоха сазревања: III
Надморска висина 283 m
Експозиција Запад + Север
Нагиб: 6.2%
Земљиште: Еутрични камбисол, идеална пропорција глине, песка и праха, са обиљем ситног камења.

Morava (30%)

Епоха сазревања: III
Надморска висина 296 m
Експозиција Исток
Нагиб: 12.3%
Земљиште: Вертисол (смоница); дубок иницијални хоризонт богат (о – а) богат органском материјом; Средња текстура; 30% глине.

Винификација:
Након 12 h пре-ферментативне мацерације, шира ферментише у инокс танку 10 – 12 дана, на температури од 15 -17° C док се последња трећина ферментације одвија у дрвету.

Вино одлежава у француском храсту 10 месеци. Одлежавање у боци минимум годину дана.

Анализа вина: Алкохол 12.5%, pH 3.32, укупне киселине 6.3 g/l, заостали шећер 1 g/l.

Годишња производња: 9.800 боца.
Начин паковања: 1 x 1.5 l, 3 l и 6 l у поклон дрвеној кутији

Вино снажног караткера, златно жуте боје, уљасте структуре, воћних арома јабуке, брескве и дуње са примесом тропског воћа које долазе од сорте грожђа морава. Млечне структуре и пуног тела са аромама дуње и меда, остаје на дугој и пријатној завршници на непцу.

1 2 3 5 4 6 7 8 9 1 0 1 1 1 1

Мапа винограда „Језеро”

1 Pinot Gris 1 ha
2 Pinot Noir 1 ha
3 Cabernet Franc 1 ha
4 Cabernet Franc 1.6 ha
5 Syrah 0.85 ha 6 Prokupac 0.7 ha
7 Chardonnay 1.9 ha
8 Cabernet Sauvignon 1.3 ha
9 Cabernet Sauvignon 0.85 ha
10 Syrah 1.25 ha
11 Винарија / Winery

N 1 2 3 5 4 6 7 8 9

Мапа винограда “Бели камен”

1 Merlot 2.35 ha
2 Tamjanika 4 ha
3 Tamjanika 3.25 ha
4 Prokupac 3 ha
5 Prokupac 3.5 ha
6 Merlot 2 ha
7 Merlot 2 ha
8 Morava 3 ha
9 Morava 4 ha