ЕРГО РОЗЕ

Рејон: Три Мораве / Виногорје: Јагодина / Локалитет: Лозовик

Подлога: Кобер 5бб
Узгојни облик: Гијов једногуби
Број биљака по хектару: 5208
Принос по чокоту: 1.8 kg

Pinot Noir (70%)

Епоха сазревања: I – II
Надморска висина 275 m
Експозиција Север
Нагиб: 8.2%
Земљиште: Вертисол (смоница); дубок иницијални хоризонт (о – а) богат органском материјом; Средња текстура, 30% глине.

Syrah (30%)

Епоха сазревања: II
Надморска висина 267 m
Експозиција Југ
Нагиб: 12.6%
Земљиште: Вертисол (смоница) Честице глине преко 50% у свим Хоризонтима.

Винификација:
Шира бургундца црног ферментише у инокс танку 16 – 18 дана на температури од 14 до 16° C док шира шираза ферметише у дрвеном суду од 225 l на 18° C. Купажа сорти након осмомесечног одлежавања на ћелијама квасца.

Бургундац црни одлежава 8 месеци у инокс суду, док шираз одлежава у барику. Одлежавање у боци минимум годину дана.

Анализа вина: Алкохол 12.5%, pH 3.2, укупне киселине 5.8 g/l, заостали шећер 1 g/l

Годишња производња: 1.500 боца.
Начин паковања: 6 x 0.75 l

Изузетно освежавајући сочан розе који у себи спаја префињеност бургундца црног и снагу сорте шираз са дискретним шармом храстовине. Вино се отвара полетним аромама рибизле, нара и наранџе, са финим тоновима меда. Непца су изразито воћна, а у динамичној завршници укуса се истичу ноте јабука и мандарине. Вино је прецизно, елегантно и плени дуготрајном свежином.

1 2 3 5 4 6 7 8 9 1 0 1 1 1 1

Мапа винограда „Језеро”

1 Pinot Gris 1 ha
2 Pinot Noir 1 ha
3 Cabernet Franc 1 ha
4 Cabernet Franc 1.6 ha
5 Syrah 0.85 ha 6 Prokupac 0.7 ha
7 Chardonnay 1.9 ha
8 Cabernet Sauvignon 1.3 ha
9 Cabernet Sauvignon 0.85 ha
10 Syrah 1.25 ha
11 Винарија / Winery

N 1 2 3 5 4 6 7 8 9

Мапа винограда “Бели камен”

1 Merlot 2.35 ha
2 Tamjanika 4 ha
3 Tamjanika 3.25 ha
4 Prokupac 3 ha
5 Prokupac 3.5 ha
6 Merlot 2 ha
7 Merlot 2 ha
8 Morava 3 ha
9 Morava 4 ha