ТРИ МОРАВЕ РЕЗЕРВА БЕЛО

Рејон: Три Мораве / Виногорје: Јагодина / Локалитет: Лозовик

Подлога: Кобер 5бб
Узгојни облик: Гијов једногуби
Број биљака по хектару: 5208
Принос по чокоту: 1.3 kg

Tamjanika (100%)

Епоха сазревања: II
Надморска висина 283 m
Експозиција Запад + Север
Нагиб: 15.1%
Земљиште: Еутрични камбисол; Идеална пропорција глине, песка и праха са обиљем ситног камења.

Винификација:
Кљук ферментише са припродним квасцима у инокс танку на 16° C у периоду од 14 до 18 дана. Мацерација на покожици у танку 8 месеци. Мала интервенција у вину подразумева вино без филтрације.

Сазрева прво у амфори на ћелијама квасца, а затим 10 месеци у барик бурадима. Сазревање у боци минимум годину дана.

Анализа вина: Алкохол 12.5%, pH 3.4, укупне киселине 5.5 g/l, заостали шећер: 2 g/

Годишња производња: 1.500 боца.
Начин паковања: 0.75 l дрвена кутија за једну боцу и за три боце, 0.375 l дрвена кутија за 6 боца, 1.5, 3 и 6 l дрвена кутија за једну боцу

Прво oранж вино (бело вино произведено поступком за црвена вина) од тамјанике. Структура је снажна, укус је сочан и испуњен тоновима тропског воћа, суве наранџине коре, сувих кајсија и слатког од дуња.

1 2 3 5 4 6 7 8 9 10 11 11

Мапа винограда „Језеро”

1 Pinot Gris 1 ha
2 Pinot Noir 1 ha
3 Cabernet Franc 1 ha
4 Cabernet Franc 1.6 ha
5 Syrah 0.85 ha 6 Prokupac 0.7 ha
7 Chardonnay 1.9 ha
8 Cabernet Sauvignon 1.3 ha
9 Cabernet Sauvignon 0.85 ha
10 Syrah 1.25 ha
11 Винарија / Winery

N 1 2 3 5 4 6 7 8 9

Мапа винограда “Бели камен”

1 Merlot 2.35 ha
2 Tamjanika 4 ha
3 Tamjanika 3.25 ha
4 Prokupac 3 ha
5 Prokupac 3.5 ha
6 Merlot 2 ha
7 Merlot 2 ha
8 Morava 3 ha
9 Morava 4 ha