ТРИ МОРАВЕ РЕЗЕРВА ЦРВЕНО

Рејон: Три Мораве / Виногорје: Јагодина / Локалитет: Лозовик

Подлога: Кобер 5бб

Prokupac (45%)

Принос по чокоту: 1.3 kg
Број биљака по хектару: 7000
Узгојни облик: Жупски (у главу)
Епоха сазревања: III – IV
Надморска висина 278 m
Експозиција Југозапад 
Нагиб: 9.3%
Земљиште: Еутрични камбисол; Иловача пуна ситних каменчића у површинском слоју са великим процентом органске материје.

Cabernet Franc (55%)

Принос по чокоту: 1.3 kg
Број биљака по хектару: 5208
Узгојни облик: Гијов једногуби
Епоха сазревања: III
Надморска висина 279 m
Експозиција Запад
Нагиб: 6.7%
Земљиште: Еутрични камбисол; Иловача пуна ситних каменчића у површинском слоју са великим процентом органске материје.

Винификација:
Ферментација и мацерација трају од 20 – 25 дана у зависности од сорте грожђа, на контролисаној температури од 25 – 30° C. Након завршене малоклактике у инокс суду, добијено вино одлежава у древом суду

Годишња производња: 4.500 боца.
Начин паковања: 0.75 l дрвена кутија за једну боцу и за три боце, 0.375 l дрвена кутија за 6 боца, 1.5, 3 и 6 l дрвена кутија за једну боцу

Вино сазрева у дрвеним бурадима од француског храста, запремине 225 – 600 l од 20 – 24 месеци. Одлежавање у боци минимум годину дана. Анализа вина: Алкохол 15%, pH 3.5, укупне киселине 5.2 g/l, заостали шећер 1.4 g/l

Анализа вина: Алкохол 15%, pH 3.5, укупне киселине 5.2 g/l, заостали шећер 1.4 g/l

Изузетно богато вино импозантне структуре и сочних танина са раскошном лепезом воћних арома. Отвара се у слојевима мириса шљива, боровница, купина и рибизли, праћених нотама нане, бадема и графита. Текстура је глатка, баршунаста, а језгро укуса изразито воћно, обогаћено тоновима дудиња и брусница у динамичном финалу. Завршница је слојевита, веома дуготрајна и оставља упечатљив утисак опште хармоније мириса и укуса.

1 2 3 5 4 6 7 8 9 1 0 1 1 1 1

Мапа винограда „Језеро”

1 Pinot Gris 1 ha
2 Pinot Noir 1 ha
3 Cabernet Franc 1 ha
4 Cabernet Franc 1.6 ha
5 Syrah 0.85 ha 6 Prokupac 0.7 ha
7 Chardonnay 1.9 ha
8 Cabernet Sauvignon 1.3 ha
9 Cabernet Sauvignon 0.85 ha
10 Syrah 1.25 ha
11 Винарија / Winery

N 1 2 3 5 4 6 7 8 9

Мапа винограда “Бели камен”

1 Merlot 2.35 ha
2 Tamjanika 4 ha
3 Tamjanika 3.25 ha
4 Prokupac 3 ha
5 Prokupac 3.5 ha
6 Merlot 2 ha
7 Merlot 2 ha
8 Morava 3 ha
9 Morava 4 ha