БУРГУНДАЦ СИВИ

Рејон: Три Мораве / Виногорје: Јагодина / Локалитет: Лозовик

Подлога: Кобер 5бб
Узгојни облик: Гијов једногуби
Број биљака по хектару: 5208
Принос по чокоту: 1.8 kg

Pinot gris (100%)

Епоха сазревања: II
Надморска висина 275 m
Експозиција Северозапад
Нагиб: 11.5%
Земљиште: Еутрични камбисол; Идеалан однос глине и праха са високим садржајем органске материје (5%) у површинском хоризонту.

Винификација:
Шира ферментише у инокс танку 15 – 18 дана, на температури од 13 – 15° C. Након ферменатције вино сазрева 8 месеци на талогу квасца (сур лие).

Сазревање у боци минимум шест месеци.

Анализа вина: Алкохол 13%, pH 3.2, укупне киселине 7 g/l, заостали шећер 1.1 g/l

Годишња производња: 6.500 kom.
Начин паковања: 6 x 0.75 l

Темпераментно и сочно вино снажног карактера. Атрактивне цветне и воћне ароме се надовезују на глатка непца, испуњена сочним укусима нектарина, кумквата, јабука и крушака. Из таласа воћне свежине се издвајају ноте цитруса и минералности/камена, који стварају примамљиву напетост у елегантној завршници, са упечатљивим и веома дугим одјеком тонова соли и коре грејпфрута. Динамичан, свеж и сочан сиви бургундац са снажним печатом тероара.

1 2 3 5 4 6 7 8 9 1 0 1 1 1 1

Мапа винограда „Језеро”

1 Pinot Gris 1 ha
2 Pinot Noir 1 ha
3 Cabernet Franc 1 ha
4 Cabernet Franc 1.6 ha
5 Syrah 0.85 ha 6 Prokupac 0.7 ha
7 Chardonnay 1.9 ha
8 Cabernet Sauvignon 1.3 ha
9 Cabernet Sauvignon 0.85 ha
10 Syrah 1.25 ha
11 Винарија / Winery

N 1 2 3 5 4 6 7 8 9

Мапа винограда “Бели камен”

1 Merlot 2.35 ha
2 Tamjanika 4 ha
3 Tamjanika 3.25 ha
4 Prokupac 3 ha
5 Prokupac 3.5 ha
6 Merlot 2 ha
7 Merlot 2 ha
8 Morava 3 ha
9 Morava 4 ha