ТРИ МОРАВЕ БЕЛО

Рејон: Три Мораве / Виногорје: Јагодина / Локалитет: Лозовик

Smederevka (10%)

Подлога: Кобер 5бб
Узгојни облик: Гијов једногуби
Број биљака по хектару: 5208
Принос по чокоту: 1.8 kg

Tamjanika (45%)

Епоха сазревања: III
Надморска висина 299 m
Експозиција Југ
Нагиб: 15.1%
Земљиште: Еутрични камбисол Идеална пропорција глине, песка и праха, са обиљем ситног камења.

Morava (45%)

Епоха сазревања: III
Надморска висина 299 m
Експозиција Исток
Нагиб: 13.3%
Земљиште: Вертисол (смоница); дубок иницијални хоризонт (о – а); богат органском материјом; Средња текстура; 30% глине.

Винификација:
Хладна мацерација грожђа 6 – 12 h. Шира ферментише у инокс танку на температури од 13 – 15° C у периоду од 15 до 20 дана. Одлежавање на ћелијама квасца 6 месеци.

Сазревање у боци минимум 3 месеца.

Анализа вина: Алкохол 12.5%, pH 3.25, укупне киселине 7 g/l, заостали шећер 1 g/l

Начин паковања: 6 x 0.75 l

Освежавајуће вино са лепршавим аромама, фином пикантношћу и аутентичним карактером три домаће сорте грожђа. Отвара се привлачним аромама ружа, ратлука од руже, жалфије и сувих зачина, уоквирених свежином наранџине коре. На непцима је разиграно, пуцкетаво, са живахним укусима воћа страсти, огрозда и ушећерених јабука. Завршница је веома освежавајућа, интензивна, сочна, са пријатним сланкастим тоновима

1 2 3 5 4 6 7 8 9 1 0 1 1 1 1

Мапа винограда „Језеро”

1 Pinot Gris 1 ha
2 Pinot Noir 1 ha
3 Cabernet Franc 1 ha
4 Cabernet Franc 1.6 ha
5 Syrah 0.85 ha 6 Prokupac 0.7 ha
7 Chardonnay 1.9 ha
8 Cabernet Sauvignon 1.3 ha
9 Cabernet Sauvignon 0.85 ha
10 Syrah 1.25 ha
11 Винарија / Winery

N 1 2 3 5 4 6 7 8 9

Мапа винограда “Бели камен”

1 Merlot 2.35 ha
2 Tamjanika 4 ha
3 Tamjanika 3.25 ha
4 Prokupac 3 ha
5 Prokupac 3.5 ha
6 Merlot 2 ha
7 Merlot 2 ha
8 Morava 3 ha
9 Morava 4 ha