ТРИ МОРАВЕ ПЕНУШАВО

Рејон: Три Мораве / Виногорје: Јагодина / Локалитет: Лозовик

Подлога: Кобер 5бб
Узгојни облик: Гијов једногуби
Број биљака по хектару: 5208
Принос по чокоту: 2 kg

Tamjanika (100%)

Епоха сазревања: II
Надморска висина 283 m
Експозиција Запад + Север
Нагиб: 15.1%
Земљиште: Еутрични камбисол; Идеална пропорција глине, песка и праха са обиљем ситног камења.

Винификација:
Пресовање целих гроздова, шира ферментише у инокс танку на контролисаној температури, 14° C, у трајању од 14 до 18 дана. Након ферментације базно вино одлежава у танку 6 месеци на ћелијама квасца. Традиционална шампањ метода – секундарна ферментација у боци.

Сазревање на ћелијама квасца 9 месеци.

Алкохол 12%, pH 3.2, укупне киселине 8 g/l, екстра брут: 4.0 g/l

Начин паковања: 3 боце x 0.75 l са поклон кесом у кутији или 1x 0.75 l у поклон кутији, 1 боца x 1.5 l у поклон кутиј

Ароматично пенушаво вино импресивне свежине. Један аутентичан израз тамјанике, који овој мирисној сорти грожђа даје једну посебну димензију. Цветно, са тоновима медених бомбона, зове и свеже печених бисквита. На непцима је веома разиграно и освежавајуће, са бритким таласом мехурића. Перлаж је фокусиран и постојан. Завршница укуса је изузетно динамична, са освежавајућим тоновима јабука и коре цитруса.

1 2 3 5 4 6 7 8 9 10 11 11

Мапа винограда „Језеро”

1 Pinot Gris 1 ha
2 Pinot Noir 1 ha
3 Cabernet Franc 1 ha
4 Cabernet Franc 1.6 ha
5 Syrah 0.85 ha 6 Prokupac 0.7 ha
7 Chardonnay 1.9 ha
8 Cabernet Sauvignon 1.3 ha
9 Cabernet Sauvignon 0.85 ha
10 Syrah 1.25 ha
11 Винарија / Winery

N 1 2 3 5 4 6 7 8 9

Мапа винограда “Бели камен”

1 Merlot 2.35 ha
2 Tamjanika 4 ha
3 Tamjanika 3.25 ha
4 Prokupac 3 ha
5 Prokupac 3.5 ha
6 Merlot 2 ha
7 Merlot 2 ha
8 Morava 3 ha
9 Morava 4 ha